Dropshipping? Wat is dat?

Dropshipping? Wat is dat?

"Dropshipping is een e-commerce model waarbij de verkoper geen fysieke producten op voorraad houdt. In plaats daarvan plaatst de verkoper een product op zijn online winkel, neemt bestellingen van klanten aan en stuurt de details van de bestelling door naar een derde partij, meestal de groothandelaar of fabrikant. Deze derde partij verzendt vervolgens het product rechtstreeks naar de klant."

Dat is een uitleg voor dropshipping. Meestal gaat het hier over het verkopen van producten die in China gemaakt worden en verstuurd worden na bestelling en betaling.

Hier verloopt het een beetje anders.

Hoe doen wij het?

Het proces is hetzelfde. Ik heb voorbeelden gemaakt van leuke prints op T-shirts, maar heb deze nog niet laten drukken. Ik heb geen fysieke voorraad, er zijn dus geen T-shirts die stof liggen te vergaren in een depot en na verloop van tijd worden weggesmeten.

Enkel wanneer een T-shirt besteld wordt, wordt het ook bedrukt en verstuurd. Het grote verschil is dat ik geen grote internationale leverancier zoals AliExpress, Printful of Simplee heb gekozen.

Ecologische en lokale dropshipping

In Vlaanderen en Nederland zijn er ook printbedrijven die samenwerken om volgens het systeem van dropshipping te verkopen. Nabij Breda vind je bv. Promio, een bedrijf waar je als particulier T-shirts kunt laten bedrukken met een eigen print naar keuze.

Promio is een bedrijf dat zo ecologisch mogelijk wilt werken en daar veel geld en moeite heeft ingestoken. Zij gebruiken biologisch katoen, werken met een Belgisch bedrijf voor de T-shirts en verkopen ook via dropshipping.

Indien je op deze webshop een T-shirt besteld, wordt het de volgende dag bedrukt in Breda, op biologsich katoen, met ecologsiche inkten. Daarna wordt het met DHL verstuurd naar jouw huis.

Terug naar blog