Waarom verkoop ik T-shirts?

Waarom verkoop ik T-shirts?

In 2016 is mijn eerste boek over tuinieren verschenen, en heb ik gezocht naar een mooie bonus als extra voor mensen die het boek in voorverkoop reserveerden. Bij dit boek was het een extra brochure met uitleg over planten die belangrijk zijn in je tuin.

T-shirt als bonus

Zo is er bij elke nieuw boek telkens een bonus verschenen. Bij het boek over mulchen dat in 2020 is verschenen, was de bonus een T-shirt met een leuke print op. Dat was leuk om te doen en succesvol, met meer dan 400 verkochte T-shirts.

En sindsdien wou ik altijd een T-shirt shop opzetten, met leuke prints die van toepassing zijn op permacultuur en natuurlijk tuinieren. Deze vind je niet snel, en al zeker niet in het Nederlands.

De bedoeling is om regelmatig nieuwe designs online te zetten en zo de shop verder uit te bouwen. Het is uiteraard leuk om te doen, het zoeken en creeëren van deze tekeningen en opschriften, maar het is niet enkel voor het plezier natuurlijk.

Overgang

De bedoeling is om Yggdrasil van een éénmanszaak om te vormen tot een coöperatieve die kan blijven bestaan en doorgroeien. Door extra mensen te betrekken in een nieuwe structuur, kan Yggdrasil sneller groeien.

Momenteel moet ik veel dingen weigeren of uitstellen omdat ik er simpelweg de tijd niet voor heb. Zo heeft het bv. bijna 3 jaar geduurd om dit project uit te bouwen.

De opbrengsten van de T-shirts worden geïnvesteerd in de nieuwe structuur en moeten helpen om grond aan te kopen, advies in te winnen, mensen aan te trekken en nieuwe initiatieven op te starten.

Waarom verkoop ik T-shirts?

Dus ik verkoop T-shirts omdat ik het leuk vind, maar ook omdat er geen vergelijkbare T-shirts te vinden zijn in het Nederlands. En de laatste en misschien wel belangrijkste reden is het ophalen van wat extra geld om de omvorming van Yggdrasil te bekostigen.

 

 

Terug naar blog